Salam 100% vegetal unguresc AIVIA |
|||||||||
![]() Clic pentru marire |
|
Salam 100% vegetal unguresc - o buna alternativa pentru dieta persoanelor interesate de o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos.
Mezelurile vegetale AIVIA si tehnologia lor de fabricatie sunt brevetate.
Mezelurile vegetale AIVIA au fost tema unor studii clinice realizate pe pacienti cu diverse tipuri de afectiuni, iar in urma tratamentului prin consumul regulat al acestui tip de aliment functional, s-au constatat ameliorari ale unor afectiuni cardiovasculare, diabet si obezitate.
Alimentele functionale se refera la produsele procesate care, pe langa principiile nutritive de baza, contin substante active cu efecte benefice asupra mentinerii si recuperarii sanatatii.
Produsele AIVIA au un continut proteic ridicat si se recomanda in alimentatia persoanelor cu tulburari de metabolism (exces ponderal, obezitate, toleranta scazuta la glucoza, diabet zaharat), in alimentatia femeilor aflate la menopauza, pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, aterosclerotice.
Nu contine: glutamat monosodic, conservanti, agenti de ingrosare (gelifianti si gume), acidifianti, coloranti sintetici, stabilizatori.
Mezelurile vegetale Aivia si tehnologia lor de fabricatie sunt brevetate, fiind obtinute in planul national de cercetare-dezvoltare: Biotech-biotehnologii, Viasan si Ceres. Brevet Inventie Nr. 115108
Ingrediente: apa, izolat proteic din soia, ulei vegetal de floarea soarelui, amidon din cartofi, sare, condimente ( boia iute, usturoi, piper), sare, extracte vegetale.
Izolatul proteic din soia reprezinta sursa de proteina vegetala de cea mai buna calitate, avand in compozitia sa toti aminoacizii. Datorita continutului proteic ridicat, este recomandat pentru alimantatia omului sanatos precum si persoanelor cu dieta restrictiva.
Recomandari: studiile clinice recomanda produsele Aivia pentru alimentatia persoanelor cu tulburari de metabolism (exces ponderal, obezitate, toleranta scazuta la glucoza, diabet zaharat), pentru controlul dislipidemiei (scad colesteroul total si cresc HDL colesterolul, numit si „colesterol bun”), in alimentatia femeilor aflate la menopauza, pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, aterosclerotice.
Acasa la familia Sinca, cea care detine compania numita Centrul de Cercetare al Alimentelor Functionale AIVIA S.R.L., miroase, de la intrare, a mirodenii. De fapt, ideea de a produce mezeluri vegetale s-a nascut din nevoia familiei de a consuma produse vegetale de buna calitate si fara “E-uri”, in contextul in care nu au gasit pe piata astfel de produse.
Asa a luat nastere fabrica de mezeluri vegetale AIVIA, din cartierul clujean Marasti. “Noi producem salamuri, crenvursti, carnati sau pateuri, pentru realizarea carora am cumparat un brevet de inventie, dar si studiile clinice in cadrul carora s-au folosit aceste produse brevetate”, explica Diana Sinca, proprietara fabricii. Retetele au fost realizate de un biolog clujean, care a participat cu produsele lui la studiile clinice facute in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, Universitatea Babes Bolyai, Institutul de Cercetari pentru Instrumentatie Analitica si Centrul de Cercetare Nutriceutica. “Noi respectam exact reteta biologului si procesul tehnologic. In plus, folosim ingrediente de cea mai buna calitate”, dezvaluie Diana Sinca secretul succesului mezeurilor vegetale de Cluj.
Alimente functionale din soia
Studiile clinice au fost facute cu ajutorul unor produse care aveau la baza izolatul proteic din soia. Ceea ce a rezultat au fost alimente functionale. Acestea sunt produse procesate care, in plus fata de principiile nutritive de baza, contin substante active cu efecte benefice asupra mentinerii si recuperarii sanatatii. “Ideea conceperii acestor produse s-a nascut din dorinta de a imbunatati calitatea vietii, de a adopta un stil de viata sanatos si de a putea preveni sau reduce riscul de imbolnavire”, a mai spus Diana Sinca. Potrivit studiilor clinice, produsele AIVIA indeplinesc cateva dintre functiile majore ale alimentelor functionale, identificate de catre specialisti, cum ar fi: prevenirea imbolnavirilor prin prevenirea hipertensiunii arteriale, a diabetului, a dezechilibrelor metabolice (obezitate), controlul unor functii ale organismului precum functionarea sistemului endocrin si nu in ultimul rand reducerea efectelor imbatranirii. Studiile clinice le recomanda in alimentatia persoanelor cu tulburari de metabolism (exces ponderal, obezitate, toleranta scazuta la glucoza, diabet zaharat), pentru controlul dislipidemiei (deoarece scad colesterolul total si cresc “colesterolul bun”), in alimentatia femeilor aflate in postmenopauza, pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, aterosclerotice.
Ce contin si ce nu mezelurile vegetale
Ingredientul de baza al acestor mezeluri este izolatul proteic de soia. Potrivit specialistilor, acesta reprezinta sursa de proteina vegetala de cea mai inalta calitate, deoarece are in compozitie toti aminoacizii esentiali. La acesta se adauga apa, ulei de floarea soarelui, amidon din cartofi, condimente, sare, aroma si colorant de origine vegetala. “Ingredientele folosite de noi sunt garantate si certificate de catre producatori ca fiind de foarte buna calitate si nemodificate genetic. Furnizorii nostri importa izolatul de soia din Belgia, pentru a fi siguri ca nu este modificat genetic, acolo fiind sub un control mai strict decat la noi”, a precizat Diana Sinca. Ea a precizat ca, datorita continutului proteic ridicat, aceste mezeluri sunt recomandate atat in alimentatia omului sanatos, cat si a persoanelor cu dieta restrictiva precum si sportivilor care doresc sa-si mareasca masa musculara. De partea cealalta, mezelurile vegetale AIVIA nu contin glutamat monosodic, conservanti, agenti de ingrosare (gelifianti si gume), acidifianti, coloranti sintetici sau stabilizatori, ingrediente pe care consumatorul roman s-a obisnuit sa le citeasca de pe etichetele majoritatii produselor procesate.
“Sanatate la superlativ”
Asa suna motto-ul dupa care se ghideaza in afacerea sa Diana Sinca. “Nu vreau sa fac nici un compromis nici financiar, nici de alta natura. Scopul meu este de a scoate pe piata produse vegetale de foarte buna calitate, sanatoase. Da, si profitul conteaza, e important, pentru ca nu te poti descurca fara el, insa nu e pe primul loc”, spune care este filosofia dupa care isi conduce clujeanca businessul.
Ce sunt alimentele functionale
Conceptul de „produse functionale” a fost lansat pe la mijlocul anilor '80 in Japonia de catre autoritatile din domeniul sanatatii. Produsele functionale includ alimente ce contin anumite minerale, vitamine, anumiti acizi grasi sau fibre, la care se adauga substante active biologice, precum antioxidanti si probioticele.
Specialistii au identificat cateva functii majore ale alimentelor functionale: apararea organismului prin reducerea alergiilor si activarea sistemului imunitar, prevenirea imbolnavirilor prin prevenirea hipertensiunii arteriale, a diabetului, a dezechilibrelor metabolice congenitale, precum si antitumorale, controlul unor functii ale organismului precum functionarea sistemului nervos, apetitul si absorbtia nutrientilor, reducerea duratei de convalescenta si, nu in ultimul rand, reducerea efectelor imbatranirii.
Informatii: http://www.transilvaniabusiness.ro
Review-ul Dvs: Nota: HTML nu este interpretat!
Rating: Rau Bun
Introduceti codul in casuta de mai jos: